Lady

20 Aug 2012

Lady,

Ook al heet ik Lady, toch ben ik een echte kater. Omdat ik al heel jong gecastreerd ben, dachten de mensen, dat ik een 'poesje' ben. 
En aangezien ik er erg voornaam uit zie met mijn rijke haardos en me ook heel gedistingeerd gedraag, hebben ze me Lady genoemd.
But, what's in a name, ik voel me heerlijk thuis en word goed verzorgd.
Een tijd lang ging het veel slechter met me. Ze dachten, dat het aan mijn leeftijd lag - ik bentenslotte al 14 jaar oud en dat is heel erg oud voor katten hier op Menorca - maar ik kon bijna niet meer eten en er droop regelmatig pus uit mijn bekje. 
Vorig jaar keek een plaatselijke dierenarts naar me en gaf me antibiotica mee. 
Dat heeft een tijdje geholpen, vooral omdat die lieve mensen uit mijn omgeving me daar nog veel meer van gaven, maar uiteindelijk hielp het niet meer. 
En toen gingen ze me weer VANGEN! Met vangkooi en al! Nou, dat is schrikken, zeg.
Dan nog een uur rijden in de auto naar weer een andere dierenarts. 
En die gaf me een spuitje. Toen ik weer wakker werd, was ik al mijn kiezen en ook nog een dikke bult onder mijn tong kwijt. 
Met iedere dag wat spul in mijn eten, waardoor ik de pijn niet voelde, ben ik nu weer helemaal opgeknapt. 
Ik kan er weer tegen! 
Jongens,laat dat lekker eten maar weer komen!

Lady gestorven, zomer 2012

Het ging lang goed met Lady. Hij kon goed eten en als het een tijdje wat minder ging, kreeg hij weer de nodige spuiten tegen gingivitis. Lady leidde een heerlijk rustig leventje. In de zomer ging het mis. Zijn vertrouwde mensen waren er niet en de mensen die op hem zouden passen, hadden het veel te druk. Ze hadden wel gezien, dat hij magerder werd en niet goed kon eten, maar dachten er verder niet over na.

Toen wij weer op Menorca kwamen, was Lady er niet meer. Pas na veel zoeken en navragen kwamen we te weten, wat er gebeurd moet zijn. Arme Lady. We hebben je deze keer niet kunnen helpen. We waren te laat. We missen je bij het voeren. Jij zat altijd op de pilaar naast de poort.

Dag mooie kat Lady.