apr 3, 2014

Benches voor ziekenboeg


Benches voor ziekenboeg

Als je dagelijks katten vangt en naar de dierenartsen brengt om geopereerd te worden, krijg je de volgende dag diezelfde lading weer mee terug. 
Vroeger werden deze dieren nog een extra nacht in hun reiskooitje vastgehouden. Dit was te kort, maar het ging niet anders.


Sinds we, dankzij veel lieve mensen die ons een bench gegeven hebben, een aantal benches op Menorca hebben, kunnen we de katten langer vasthouden. 

De katers blijven nu tot drie nachten na de operatie bij ons, de poezen zeker vijf. Kittens die bij elkaar horen, hebben we bij elkaar gezet. 
Op een gegeven moment hadden we zelfs 27 katten in huis! We konden het kattengrit bijna niet aangesleept krijgen. Ook de wasmachine draaide overuren. Maar alle katten hebben tenminste een goede start gehad en …. drie tot vijf dagen het beste en lekkerste voer voor hen dat ze zich maar kunnen voorstellen!

Ook in de ziekenboeg staan er nu steeds 12 benches opgesteld, die vrijwel steeds bezet zijn. Katten die met antibiotica behandeld moeten worden, kunnen we nu tenminste helpen, zelfs als het schuwe katten zijn. Maar de ziekenboeg moet uitgebreid worden. Door de goede zorgen en omdat er nu veel meer oudere katten op de voederplaatsen zijn, hebben we ook veel meer katten die een tijdje opgenomen moeten worden. En daarvoor zijn veel meer benches nodig. Het liefst die van meer dan 1 meter lengte.

De volgende keer dat we weer naar Menorca gaan nemen we een grote bench van 1.20 meter mee, maar dat is de laatste die we hier hebben. Heeft iemand er nog eentje staan die niet meer gebruikt wordt en zouden we die mogen hebben? En misschien zijn er mensen die - als ze toch richting Eindhoven moeten rijden - ze voor ons mee zouden kunnen nemen? Wij kunnen er iedere keer 2 naar Menorca meenemen. Bagage voor ons zelf hebben we niet en we kunnen dan zoveel meer dieren daar helpen.