jul 5, 2013

PPG dag


PPG Special Car Day 

Na het succes van vorig jaar mochten wij op 30 juni voor de tweede keer deze dag organiseren. En weer werd het een fantastische dag!

 

Rond de klok van negen uur verzamelden de deelnemers, circa 70 personen met 32 auto's, zich in de prachtige tuin van jachtslot Mookerheide. De ontvangst zou in een van de mooie binnenzalen zijn, maar vanwege het werkelijk schitterende weer werd deze verplaatst naar buiten. Dat was natuurlijk al een geweldig begin. Na het welkomstwoord van PPG Benelux directeur Jack van der Burcht gaf Herman wat toelichting op wat er vandaag zoal te gebeuren stond en deelde Marijke de routebeschrijvingen uit. Tegen tienen werd de eerste auto, de winnaar van vorig jaar, door Rolf weggevlagd. Marion maakte van alle deelnemers een foto. Ook onderweg maakte ze later nog veel sfeerfoto's. De ochtendetappe ging door het mooie oost Brabantse land, waar we zoveel mogelijk de dorpskernen vermeden. Onderweg moest men foto's van molens en kerkspitsen in de juiste volgorde plaatsen.

Iedereen vond het na afloop een mooie route. De lunchstop was in Vlierden bij het Wijn Spijs Atelier. Daar werden we ontvangen door top gastheer Marc. Zijn vrouw Ingrid verzorgde met een aantal assistentes de lunch. Na een 'chauffeurs'- of 'navigator'-aperitief werd een heerlijk voorgerecht rondgebracht. Natuurlijk zat of stond iedereen buiten in ook nu weer een prachtige tuin, waar het goed toeven was. Ook het hoofdgerecht was klasse. Het sorbet ijs was een prima afsluiter van een relaxed verblijf. In de middagetappe waren een aantal vragen opgenomen, dus men moest goed opletten als men in de prijzen wilde vallen. Veel deelnemers hadden hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk antwoorden te vinden. Zelfs internet werd geraadpleegd!

De finish was bij het jachtslot en in de tuin ging eenieder in afwachting van de prijsuitreiking gezellig nakletsen onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes. Er waren drie prachtige prijzen, die door een apetrotse Jack aan de winnaars uitgereikt werden. Aangezien velen nog een eind naar huis moesten rijden, namen de meesten daarna afscheid. Iedereen, maar dan ook iedereen, heeft het een schitterende dag gevonden, waarop helemaal niets aan te merken viel. We kijken nu alweer uit naar 29 juni volgend jaar!

PPG, Jachtslot Mookerheide, Wijn en Spijs Atelier en natuurlijk ook alle deelnemers: hartelijk dank voor deze prachtige dag en voor jullie giften aan onze stichting, zodat wij op Menorca weer wat extra's kunnen doen.