Wij zijn Marijke en Herman Gosefoort.

Sinds we in 2004 met pensioen zijn, gaan we vijf keer per jaar naar ons vakantiehuisje op Menorca.
Sinsdien zijn we veel aktiever bezig met het verbeteren van de leefomstandigheden van straathonden en -katten.
In het begin vooral met de vele katten bij ons in de buurt te laten castreren/steriliseren en in de winter te voeren. Straathonden zijn er bij ons geen.
We bouwden ruim 20 voederplaatsen op, waar we nu het hele jaar door voor voer en drinkwater zorgen. Als wij er niet zijn, doen vrijwilligers dit.

We zijn in een steeds grotere straal vanaf onze thuisbasis dieren gaan vangen en laten steriliseren, want het grote overschot moet je aan de bron aanpakken. Het hele zuidwesten van het eiland hebben we inmiddels nagenoeg onder kontrole. Rondom deze voederplaatsen leeft een vaste groep katten, die wij over het algemeen goed kennen. Als er medische verzorging nodig is, kunnen we een kat gemakkelijk vangen en meenemen naar onze dierenarts.

We werken heel nauw samen met de plaatselijke dierenbescherming en ondersteunen ze zo goed mogelijk bij hun aktiviteiten. Zelfs kunnen katten die langdurig behandeling nodig hebben, daar in grote benches verblijven. Deze benches nemen wij allemaal vanuit Nederland mee. Ook voor kansarme dieren is daar een adequate opvang.

Wij ondersteunen de stichting Tierhilfe Menorca en de plaatselijke dierenbeschermingsorganisaties met het opvangen en herplaatsen van straathonden. Zo zijn wij heel regelmatig ‘Flugpaten’ (vluchtpleegouders), zodat al heel wat dieren een goed thuis hebben gekregen in Duitsland. Het gaat dan vooral om kansarme dieren, die op Menorca een heel erg slecht leven leiden.