Teddy en Byoux

28 oktober 2008

Teddy en Byoux

Toen we eind oktober 2008 terugkwamen van Menorca, vertelde onze buurman dat hij een verrassing voor ons had. Er waren twee kittens in de buurt achtergelaten. Ze waren heel erg schuw, maar hij had ze weg weten te houden van de drukke straat waaraan wij wonen door ze achter het huis verschillende dagen te voeren. 
We hebben snel een vangkooi gehaald en de twee katjes binnen een half uur gevangen. 
Eenmaal binnen kwamen ze in een grote bench met gezond voer, water, een kattenbak, een lekker warme deken en wat speelgoed. De eerste dag waren ze nog erg bang, maar het jongetje Teddy - als hij op zijn rug ligt lijkt hij net een teddybeertje - wilde al snel gestreeld worden.

Byoux keek wat langer de welbekende kat uit de boom, maar na een paar maaltijdjes erg lekker eten, vertrouwde hij ons ook. 

Ze werden heerlijk speels en aanhankelijk. Het werd tijd om een goed adres voor ze te vinden.

Via de Kittenmand in Tilburg hebben twee hele lieve mensen contact met ons opgenomen. 
Ze bleken op Ameland te wonen en waren bereid om helemaal naar Helmond te komen rijden, om de twee jongens op te halen. Ze konden dus gelukkig bij elkaar blijven. 

Het was moeilijk afscheid van ze te nemen, we hadden ze tenslotte ruim zes weken in huis gehad, maar deze twee boefjes zijn heel goed terecht gekomen.