Jet

10 december 2009

Jet

Jet was de hond van het zoontje van een Engelse familie die op Menorca woonde. De familie moest terugkeren naar Engeland en omdat het erg moeilijk is een hond in te voeren op korte termijn, beloofden ze Jet later op te halen. Hij zou dan zolang bij Marlene wonen. En, zoals het zo vaak gaat, Jet werd niet meer opgehaald. Misschien hebben ze voor hun zoon een nieuwe hond gevonden in Engeland, maar ze lieten niets meer van zich horen.

Jet is een tamelijk grote hond, die veel beweging nodig heeft. Daar heeft Marlene veel te weinig tijd voor, dus iedere keer dat wij op Menorca waren, namen we hem langs de kust mee uit wandelen. Als hij onze auto aan hoorde komen, kwam hij al naar de poort gevlogen. Jet genoot als de lijn los mocht en hij lekker kon rennen. Hij luisterde heel erg goed en iedere keer als wij hem riepen omdat er iemand anders aankwam, kwam hij onmiddellijk en liet zijn halsband makkelijk vastmaken. Een keer, toen we weer terugkwamen bij het strandje, zagen we dat een Spanjaard daar zijn Golden Retriever aan het uitlaten was. Hij gooide een stok in het water, die de hond er dan moest uithalen. Bijtijds riep Herman Jet en die kwam netjes om zich te laten aanlijnen. Maar niet alleen Jet kwam, ook de hond van die man! Hoe zijn baas ook riep, hij bleef bij ons en wilde met Jet spelen. De Spanjaard moest zijn hond bij ons komen ophalen. We voelden ons apetrots op Jet!

Gelukkig heeft Jet een fantastisch thuis gekregen in Duitsland. Birgit Kainath, die op Menorca bij haar huisje ook een voederplaats heeft voor katten, heeft hem mee naar huis genomen. Zij en haar vriend houden heel erg veel van dieren en van wandelen. Jet heeft het getroffen. 

En Birgit en haar vriend ook!