Driekske

14 oktober 2008

Driekske


Toen we in april 2003 op Menorca voor vakantie kwamen, zat er bij ons huisje een heel erg verkouden klein zwart poesje. Ze was zeker nog geen jaar oud, maar al wel flink zwanger. Ze was nog zo klein, dat door de dikke buik haar rugje bol stond. Het was een heel pittig lief katje. Ze had een kronkel in haar staartje, alsof ze dat gebroken had gehad. Waarschijnlijk was het aangeboren. We hebben dit al veel vaker op Menorca gezien. Maar vanwege haar staartje noemden we haar Breekie.
Breekie was super aanhankelijk en heel expressief. We hebben haar meegenomen naar de dierenarts, omdat ze het anders zeker niet zou overleven. Ze moest dagelijks antibiotica krijgen en dat liefst zo lang mogelijk, desnoods meer dan een maand. En zo gebeurde. Dit, tesamen met het goede voer dat ze van ons en later van vrienden van ons kreeg, zorgde ervoor, dat ze een goede conditie kreeg en op 10 mei vier zwarte kleintjes kreeg. Een meisje en drie jongens. Die zagen we pas 5 weken daarna, toen ze ze een voor een op ons terras bracht. In oktober kwamen we weer terug. Breekie was weer heel erg ziek. Antibiotica hielp niet meer. Ze is weggelopen en nooit meer terug gekomen. Van de kleintjes waren er nog twee jongens aanwezig. Bram en Toni. We hebben genoten van hun capriolen. Beiden zijn gecastreerd en hebben vaccinaties gehad.
In april van het jaar daarna was alleen Bram nog over. Toni was gestorven. Eind 2004 is Bram met ons naar Nederland gekomen. We hebben nog drie jaar nog heel veel van hem kunnen houden en hij van ons, maar hij had kattenaids en is overleden. Kort voor zijn vertrek naar Nederland bracht hij zijn zusje naar ons toe.
Ze is nog een jaar op Menorca gebleven, maar aangezien ze ook kattenaids had, hebben we haar ook naar Nederland gehaald. Ze is in het voorjaar van 2009 overleden. 
En toen kwam in het najaar van 2008 nummertje vier opdagen. Het derde jongetje: Drie-kske. Een rustiger karakter, maar overduidelijk familie. Hij was ook aids positief en is mee naar Nederland naar Dierenthuis gegaan. 
Het gaat goed met Driekske. Als hij de kans krijgt, gaat hij tegen andere katten - liefst kittens - aanliggen en begint ze uitgebreid te wassen.
Blijf nog maar lang gezond Driekske. Je komt uit een fantastische familie!