Dolly en Dotje

3 april 2011

Dolly en Dotje

Bij kattenvangacties duiken iedere keer weer plaatsen op, waar nog niet één kat gecastreerd is. De mensen zorgen goed voor deze straatkatten, maar de poezen krijgen het ene nestje na het andere. Vele katten worden op de straat doodgereden, of ze worden door een buurman die vindt dat het er teveel zijn, gevangen en verdronken of vergiftigd.
Zo ontdekten we afgelopen voorjaar ook weer een plaats in Cala Blanes bij een vrouw die Nerea heet. Vijf katers en zeven poezen, waarvan één met kittens. De poezen hebben we één voor één gevangen en naar de dierenarts gebracht, de katers moesten wachten tot er een maand later een dierenarts uit Duitsland kwam die ze gecastreerd heeft.
Het was de bedoeling, dat alle katten weer terug naar hun eigen adres zouden gaan. De mensen gingen weliswaar weg naar het vasteland, maar iemand van de dierenbescherming zou het voederen overnemen. Maar Nerea besliste anders. Op de laatste morgen van haar verblijf heeft ze alle katten bij Margarita in het Paradijs achtergelaten, zonder van tevoren eerst te vragen of dat mocht. Margarita mag nu uitzoeken hoe ze er uitzien en hoeveel het er zijn. Nerea is met de noorderzon vertrokken.
Gelukkig heb ik van een aantal katjes foto’s gemaakt. Twee ervan zijn Dolly en Dotje, eerst heel erg schuw, maar later kon ik ze toch strelen. Ik weet zeker dat ze het nu heel erg goed hebben.
Heeft er iemand interesse om er voor te zorgen dat dat zo blijft?